Guide til den rigtige tørretumbler

Som regel bruger man mere tid og energi på at finde den rigtige vaskemaskine, men viste du at det er mindst lige så gavnligt at bruge tid på at finde den rigtige tørretumbler? På denne måde sikre du dig blandt andet at dit tøj ikke krøller unødvendigt meget og generelt bliver tilpasset dig og din familie bedre.

Type af tørretumblere

Der findes to typer af tørretumblere. Den ene er aftrækstørretumbleren, som tørrer dit tøj hurtigt, men skal bruge en aftrækskanal og er ikke nær så energivenlig som en kondenstørretumbler. En kondenstørretumbler kræver ikke en aftrækskanal, derimod bliver tøjets fugt samlet i en beholder som skal tømmes efter brug. Dog kræver den god udluftning, da den kan afgive fugt til rummet, som den er placeret i. Desuden skal man tage højde for støvniveau, da det kan være yderst irriterende at have en tørretumbler op ad væggen til stuen hvis den larmer meget. Undersøg derfor hvor meget hver enkelte maskines støjniveau er angivet, og find en der passer til den placering du ønsker for din tørretumbler.

Bedst i test

Man kan med fordel undersøge hvilke tørretumblere der har klaret sig bedst i test. På denne måde sikre man sig at finde den maskine der passer bedst til ens behov. Klik her og se en stor oversigt over tørretumblere. Her kan man ligeledes sammenligne priser, energimærke, kapacitet og meget mere. Siden giver maximalt 100 point og lige nu ligger der en tørretumbler på førstepladsen med hele 98 point. Efterfølgende kommer der en række tørretumblere som alle også har høje point, og helt sikkert er et kig værd. På denne måde kan man ligeledes se hvor ens fortrukne mærke ligger placeret på denne liste.

Størrelse betyder mere end man tror

Det er vigtigt at finde den rigtige størrelse når man skal købe en tørretumbler, da en overfyldt maskine krøller tøjet meget mere end en almindeligt fyldt vask. For at finde den rigtige størrelse, er det en god i det at finde en med samme kapacitet som sin vaskemaskine, da man dermed sikre sig at hele vasken kan være i tørretumbleren uden problemer. Når man snakker om kapacitet ved en tørretumbler og vaskemaskine snakker man om hvor mange kg den pågældende maskine kan vaske eller tørre. Det er som regel angivet som noget af det første ved en maskine, og det er derfor nemt at finde ud af hvilken kapacitet man har brug for.