6 gode bud på begynderafgrøder til dit drivhus

Både det at få jord under neglene og det at kunne høste sine egne grønsager og frugter kan bidrage dit liv med glæde og stor fornøjelse. Det kræver ikke de store forudsætninger at have drivhus, og du kan hurtigt og nemt komme i gang med at dyrke netop de afgrøder, som du finder interessante. For at gøre det nemmere for dig har vi samlet seks gode bude på begynderafgrøder, som du kan fylde dit drivhus med.

Med et drivhus lige udenfor døren har du mulighed for at hente grønsager, frugter og krydderurter direkte ind i køkkenet og ind på spisebordet. Du kan sågar fylde krukkerne derude med flotte blomster, som du kan afskære til smukke buketter.

Vælg den type drivhus, der passer dig og din have bedst, og som giver dig mulighed for at dyrke de afgrøder/blomster, du ønsker.

Agurker og tomater

Disse to grønsager er nogle af topscorerne på listen over populære afgrøder i de danske drivhuse. Det er med rette, for begge grønsager er nemme at få til at gro, og så er de en populære spise hos både børn og voksne.

Med et drivhus fra Halls er du garanteret drivhuse af høj kvalitet og æstetik. Du kan således sikre dig et kvalitetsdrivhus til en fornuftig pris, og deres udvalg af drivhuse er stort og varieret.

Salater og krydderurter

Det er lækkert at kunne hente frisk sprød salat i drivhuset til salatskålen, og heldigvis er mange salater villige til at vokse sig store og sprøde i et drivhus. En salattype, som er særligt nem at få succes med, er rucola.

Krydderurter drives rigtig godt i drivhuse, så du har her en vækstvillig plante. Urterne har tilmed en lang vækstsæson, så du kan høste helt fra forår hen til efterår. Det skønne ved krydderurter er, at de både bidrager med smag og pynt til din madlavning. Gode bud på krydderurter til dit drivhus er basilikum, persille og timian.

Vindruer og figner

En frugt som vindruer smager ikke kun godt. Den bibringer også hygge til et drivhus og lader tankerne hen på middelhavslandene. Vindrueplanten kræver ikke en masse pasning, så den er en ideel begynderfrugt at kaste sig ud i.

Det samme gør sig gældende for den eksotiske frugt figner. Figenplanten kræver ikke en masse pleje, men kan ved hjælp af lidt vand og gødning sagtens vokse sig stor og fuld af lækre søde frugter.