Sådan anlægger du en flot køkkenhave

Birds eye view of a woman gardener weeding an organic vegetable garden with a hand fork, while kneeling on green grass and wearing red wellington boots.

Det kan altså bare noget at have en køkkenhave, hvor man kan hente forskellige grøntsager til madlavningen. Hvis du ønsker sådan en i din have, handler det sådan set bare om at få den lavet – selvom det måske lyder enormt kompliceret, behøver det ikke være så svært, som du måske frygter at det bliver.

Gør jorden klar

Når du skal anlægge en køkkenhave i din have, er der forskellige ting, der skal gøres først. Først og fremmest skal du bestemme dig for, hvorhenne i haven, denne skal være, og hvor stor den skal være. Det kan være en god ide at placere køkkenhave på det mest solrige sted i din have, så det du sår får en masse sollys.

Når du først hat styr på det, skal jorden fræses – så der skal Havefræseren altså findes frem. På den måde gør du nemlig jorden helt klar, så du kan så alverdens grøntsager. Så handler det faktisk bare om at finde ud af, hvad du gerne vil så i din køkkenhave.

Find ud af, hvad du gerne vil så

Når køkkenhave er klar, handler det faktisk bare om at finde ud af, hvad du gerne vil så i den. Det er jo helt op til dig, hvilke grøntsager og lignende, som du gerne vil have derude. Det kan være en god ide at overveje, hvilke grøntsager i spiser meget af i familien – det vil jo ikke give så meget mening at så noget, som i alligevel ikke rigtigt vil få spist.

Det kunne være noget som gulerødder eller måske endda kartofler, som du kan så i din køkkenhave. Du kan også så noget som rødbeder, radisser eller noget helt tredje – det er nemlig helt op til dig. Dette er altså guiden til dig, som gerne vil anlægge en flot køkkenhave.